Antrenarea vezicii urinare, exerciții pentru planșeul pelvian și tratament

Sunt disponibile o mulțime de tratamente diferite, însă puteți de asemenea să faceți exerciții și antrenamente pentru a reduce unele probleme.

Antrenarea planșeului pelvian

Antrenarea planșeului pelvian înseamnă să vă întăriți mușchii de susținere din jurul uretrei și vezicii urinare prin contracții voluntare repetate, pentru a-i tonifia și întări, aceștia trebuind să rămână fermi pentru a împiedica scurgerile urinare.
 
Antrenarea vezicii urinare înseamnă exerciții pentru recăpătarea controlului asupra vezicii urinare prin programarea și monitorizarea intervalelor dintre vizitele la toaletă. Dacă beți un litru și jumătate pe zi, ar trebui să mergeți la toaletă de maximum 8 ori. Dacă mergeți la toaletă mai des de atât, antrenarea vezicii urinare v-ar putea ajuta.
 
Antrenarea vezicii urinare presupune să vă conștientizați obiceiurile legate de incontinență și să vă formați altele noi pentru golirea vezicii. Acest lucru presupune să evitați vizitele la toaletă doar „ca să vă asigurați”, dar și să dați buzna în ultima clipă. În timpul exercițiilor, vă antrenați vezica urinară să rețină cantități mai mari de urină și prelungiți intervalele dintre vizitele la toaletă. Găsiți ceva care să vă distragă atenția și strângeți mușchii planșeului pelvian în loc să fugiți imediat la toaletă când aveți senzația unei nevoi urgente de urinare - acestea constituie metode utile în acest scop. Planificarea vizitelor la toaletă și păstrarea unui jurnal de urinare sunt, de asemenea, metode utile. În acest fel veți putea prelungi treptat intervalul dintre vizitele la toaletă, recăpătându-vă controlul vezicii urinare.
 
Modificarea comportamentală înseamnă să vă adaptați stilul de viață pentru a reduce, preveni sau trata manifestările legate de incontinență. De exemplu, să aveți grijă să nu beți prea multe, dar nici prea puține lichide în timpul zilei și să evitați băuturile care pot irita vezica urinară, cum ar fi cafeaua și băuturile energizante. Puteți să vă stabiliți și un regim de antrenare și să vă schimbați obiceiurile alimentare ca să slăbiți, greutatea contribuind câteodată la apariția incontinenței. O altă modificare comportamentală ar fi să aveți grijă ca rutina vizitelor la toaletă să fie una sănătoasă.
 
Pe lângă antrenarea vezicii urinare, mai sunt alte câteva opțiuni de tratament. Răspunsul biologic este o metodă de culegere și evaluare a informațiilor, de exemplu, prin senzori și monitorizare computerizată în timpul antrenării planșeului pelvian, pentru a ști dacă se contractă mușchii care trebuie. Altă metodă este folosirea unui dispozitiv pentru susținere vaginală care susține uretra, vezica urinară, vaginul, uterul și rectul. Alte opțiuni de tratament includ injecțiile cu substanțe pentru creșterea masei musculare în jurul uretrei, pentru a mări masa de susținere, sau diverse tipuri de intervenții chirurgicale.
 
În ultimul rând, evident că și produsele noastre destinate incontinenței pot fi utile pentru controlul și gestionarea problemelor cu care vă confruntați.
 
Aflați mai multe accesând site-ul TENA care vi se potrivește.