1. Dezvoltă un planșeu pelvian mai puternic
Un planșeu pelvian puternic poate ajuta la reducerea riscului de scurgeri de urină. Aici (LINK) veți găsi câteva exerciții simple pe care le puteți face acasă, care întăresc mușchii pelvisului. Femeile de toate vârstele ne spun că a face aceste exerciții timp de câteva minute pe zi chiar ajută. Le face să se simtă încrezătoare și să controleze mai mult corpul lor, ceea ce este întotdeauna un lucru bun!
Dacă ați născut recent, este o idee bună să începeți să stați întinse pentru a evita exercitarea unei presiuni suplimentare asupra zonei pelviene. Cu toate acestea, în timp, puteți exersa aproape oriunde. Chiar și atunci când conduceți, stați în autobuz sau la locul de muncă!
2. Nu vă grăbiți să ajungeți la toaletă
Toți suntem vinovați de asta! Când sunteți stresată, este tentant să vă grăbiți la o vizită la baie. Aceasta nu este niciodată o idee bună - lăsând chiar și o cantitate mică de urină în vezică crește riscul de a dezvolta infecții urinare. Așa că încearcă întotdeauna să-ți golesti complet vezica. Un sfat minunat aici este să vă aplecați înainte pe scaunul de toaletă. Aceasta este cea mai eficientă poziție a corpului în ceea ce privește golirea vezicii urinare.
3. Încercați să măriți timpul dintre vizitele la toaletă
În ultimele etape ale sarcinii, vezica urinară ține mai puțină urină, deoarece este restricționată de bebeluș. Firește, după ce ați născut, vezica trebuie să se obișnuiască să țină din nou mai mult.
Ca regulă generală, ar trebui să urinați între 4-8 ori pe zi sau la fiecare 4-6 ore. Capacitatea medie a vezicii urinare este de aproximativ 300-500 ml, așa că, dacă observați că urinați mult mai puțin, încercați să măriți timpul dintre vizitele la baie. Acest lucru va ajuta la creșterea cantității pe care o poate deține vezica urinară și, în același timp, va exercita acei mușchi importanți ai planșeului pelvian.
4. Nu fiți tentată să beți mai puțină apă
Este cea mai naturală concluzie din lume - urinez prea des, așa că voi bea mai puțină apă. Nu putem sublinia suficient cât de greșit este acest lucru! Chiar dacă vă este greu să vă controlați vezica, nu restricționați niciodată cantitatea de apă pe care o beți, mai ales dacă alăptați. A bea mai puțin duce la deshidratare, ceea ce, la rândul său, face ca urina să fie mai concentrată. Acest lucru poate irita vezica urinară, creând nevoia de a merge la toaletă chiar și atunci când vezica nu este plină. Așadar, rămâneți bine hidratat - apa potabilă ajută digestia, ușurează constipația și menține sănătatea urinei, ceea ce reduce riscul de a dezvolta infecții ale vezicii urinare sau ale tractului urinar.